Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Enzo Ferrari

2008.04.20

Enzo Ferrari


 


Nem mindenki vehet Ferrarit. Olyan ritkaságot, mint az Enzo Ferrari, pedig csak azok, akiket a gyár kitüntet e lehetőséggel. Már a gyártás során minden egyes alvázszámhoz tartozott egy név. Csak a szuper tehetősek és szuper megszállottak kaptak esélyt a 150-160 millió forintos vételár befizetésére.


Ferrari Enzot birtokolni nem a pénzről szól. Részvételi lehetőség Olaszország legnagyobb misztériumjátékában. A cég még azt is kiköti, hogyan kell bánni az autóval. Aki nem követi a modenai testamentumot, olyan szigorú büntetésre számíthat, mint hogy letiltják a gyári exkluzív partik VIP listájáról, vagy ami még borzalmasabb, soha többé nem vásárolhat Ferrarit. Gyűjtők számára ez valóban rémálom.

A gyár exkluzív 349 darabból álló sorozatként hirdette az Enzot. Mivel azonban túl sok hírességet bántottak meg, engedtek a nyomásnak, és +50 darabbal megtoldották a szériát. Így lett 399 db a jelenlegi autók száma. Pontosabban 399+1.

Az utolsót, a 400-as alvázszámút II. János Pál kapta, aki - ahogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megfogalmazta - "Humanitás útjának első rajtkockájában volt 26 évig". A Szentatya egész életében kedvelte a Ferrarit. A sportkocsi-gyár "gyümölcsöző vállalkozói tevékenységét a közösségi szellemből forrásozó lelkesedésnek és komoly munkának köszönheti." - mondta a Pápa.